Build Your Own Clone Message Board

It is currently Tue Sep 17, 2019 9:05 am

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 10, 2019 1:46 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 27, 2019 5:55 pm
Posts: 7
Hello and thank you to anyone who offers advice. Its truly appreciated.

This is my first build, but I have soldering experience. I cannot truly read the schematic, but am willing to learn. I own a multimeter and can follow instructions. I do have a basic understanding of what the components do.

I'll describe the problem first and then upload photos as soon as I am able.

1. Some functions working, some aren't. Basic problem is weak output even with cranked gain and volume. It's difficult to tell how many of the functions are working due to the output being so incredibly weak. The volume, gain, and tone pots seem to work, but I can't tell if the switches do anything yet.
2. LED lights up
3. Bypass works
4. Good isolated power supply used 9v center negative.

Troubleshooting so far
1. Component values and placement double checked
2. Re-flowed any iffy joints.
3. IC's tested for voltage with the following results
4. Checked for shorts against back of double gang pot, no problems
5. Checked for shorts against enclosure, none

IC1

1 4.49
2 4.49
3 1.20
4 0
5 4.38
6 4.48
7 4.47
8 8.99



IC2

1 4.52
2 4.49
3 4.43
4 -8.53
5 4.43
6 4.48
7 4.45
8 16.13

IC3

1 8.98
2 4.62
3 0
4 -4.15
5 -8.53
6 4.20
7 3.91
8 8.99


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 10, 2019 2:03 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 27, 2019 5:55 pm
Posts: 7
https://www.flickr.com/photos/171386793@N02/40853721123/in/dateposted-public/Image
Imagehttps://www.flickr.com/photos/171386793@N02/46903843825/in/dateposted-public/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 13, 2019 10:29 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Jan 22, 2006 1:39 pm
Posts: 4228
Location: Moses Lake, WA
You're voltages all look good and I don't see any components out of place.

Have you tried reflowing all your solder joints yet?

_________________
*patience is a virtue*

Please do not PM me. email is prefered. keith@buildyourownclone.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 14, 2019 11:34 am 
Offline

Joined: Sat Apr 27, 2019 5:55 pm
Posts: 7
Thanks for looking at this keith. I have reflowed any iffy looking joints. I will reflow the whole board soon. Focusing on a tremolito build that was for a friend's birthday. His birthday has come and gone and I still haven't got his present running. There's a post about that too if anyone has a chance to look at it.

I'll post back after reflowing ALL the joints.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group